Description
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, aby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych specjalistów dietetyki leczniczej – Swietłana Iwanowna Iljina.W serii książeczek Zdrowie na twoim stole znajdziesz zbiór diet, wskazówek i rekomendacjiżywieniowych. Wybierz dla siebie te, które uznasz za najlepsze, i stosuj konsekwentnie, aby uzyskać pożądany efekt leczniczy.Większość chorób spowodowana jest niewłaściwym odżywianiem się – pozbawionym produktów roślinnych, w tym roślin dietetycznych oraz dietetyczno-leczniczych, czyli środków stosowanych od stuleci jako zapobiegających i leczących różne dolegliwościoraz choroby. Niniejsza publikacja mówi właśnie o tych popularnych, a czasem rzadkich środkach, które w walce o zdrowie ofiarowała nam natura.W Polsce posiadamy około 2200 gatunków roślin uprawnych lub dziko rosnących, a wśród nich około 200 gatunków było i jest stosowanych w ziołolecznictwie. Zaletą tych leków jest:- zawartość związków, do których organizm ludzki przyzwyczajony jest od wieków;- zespolone działanie poszczególnych ich składników leczniczych;- zawartość witamin, soli mineralnych, garbników czy olejków eterycznych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.Podtytuł: Jak, kiedy, ile i co jeść? Schorzenia trzustkiKod paskowy: 9788376491424Autorzy: Iljina SwietłanaRok wydania: 2017Kod wydawcy: 22157Miejscowość: KatowiceLiczba stron: 128Oprawa: MiękkaPKWiU: 58.11.1Format: 12.5×18.5cmGłębokość (mm): 14Język oryginału: rosyjskiJęzyki: polskiGrupa towarowa: Książka
listwa maskujaca do kabli, salon z aneksem podłoga, donica terakota, drzwiczki rewizyjna, lamele na ścianie z tv, jak mieszac beton, rura wodna do ziemi, podełko, jakie ph ma glina
yyyyy